Det danske IPCC-arbejde

Det danske IPCC-arbejde

Om dette site

FN's Klimapanel udgav i 2013-2014 sin femte hovedrapport om klimaforandringer. Synteserapporten blev offentliggjort d. 2. november 2014 ved et pressemøde i København. Panelet vælger i 2015 ny formand og nyt bureau som de næste år skal stå i spidsen for arbejdet med den sjette hovedrapport og et antal særrapporter. Dette site henvender sig primært til danske forskere, der kan bidrage til IPCC-rapporterne som forfattere eller reviewere.

IPCC's 32. møde

IPCC generelt og nytPosted by Anne Mette K. Jørgensen 07 Oct, 2010 14:01:26

Den 11. til 14. oktober 2010 holder IPCC møde i Busan, Sydkorea.

Et hovedemne på dagsordenen er drøftelse af omfang og indhold i den såkaldte synteserapport, som udgives som en del af panelets 5. hovedrapport AR5, der udkommer i 2014.

Et andet hovedemne er IPCC’s reaktion på en uafhængig evaluering fra InterAcademy Council (IAC) af de regler og procedurer, der er anvendt i forbindelse med udarbejdelsen af IPCC’s Fjerde Hovedrapport (AR4), der udkom i 2007.

Danmark repræsenteres på mødet af souschef Katrine Krogh Andersen, DMI (delegationsleder) og specialkonsulent Povl Frich, Energistyrelsen (dansk kontaktperson).

Mødepapirer kan hentes på http://www.ipcc.ch/meeting_documentation/meeting_documentation_32nd_session.htm

http://www.ipcc.ch/ er der også information om udarbejdelsen af AR5, herunder hvem der er udvalgt som koordinerende hovedforfattere.

  • Comments(0)//ipcc.vejrblog.dk/#post17