Det danske IPCC-arbejde

Det danske IPCC-arbejde

Om dette site

FN's Klimapanel udgav i 2013-2014 sin femte hovedrapport om klimaforandringer. Synteserapporten blev offentliggjort d. 2. november 2014 ved et pressemøde i København. Panelet vælger i 2015 ny formand og nyt bureau som de næste år skal stå i spidsen for arbejdet med den sjette hovedrapport og et antal særrapporter. Dette site henvender sig primært til danske forskere, der kan bidrage til IPCC-rapporterne som forfattere eller reviewere.

Mere end 3000 eksperter blev nomineret til AR5

IPCC generelt og nytPosted by Anne Mette K. Jørgensen 31 Mar, 2010 13:18:45

IPCC har nu afsluttet processen med nominering af hovedforfattere og koordinerende hovedforfattere til den 5. hovedrapport (AR5). Fra dansk side blev 28 personer nomineret, og i alt har IPCC-sekretariatet modtaget mere end 3000 nomineringer.

Næste fase er, at de tre arbejdsgruppebureauer, som er sammensat af førende forskere fra hele verden, skal udvælge hovedforfattere og koordinerende hovedforfattere i henhold til IPCC’s principper om ekspertise, synspunkter og geografisk repræsentation. Desuden vil bureauerne tage hensyn til behovet for at der vælges folk fra både udviklede lande og udviklingslande, ligelig repræsentation af mænd og kvinder, og at der kommer nye folk ind i arbejdet.

Ud fra listen med de mere end 3000 nomineringer vil bureauerne vælge mellem 600 og 700 forskere som hovedforfattere og koordinerende hovedforfattere, men hertil kommer at mange eksperter bliver inviteret til at deltage som bidragydende forfattere. Udvælgelsen af hovedforfattere og koordinerende hovedforfattere afsluttes ved et møde i maj, og derefter vil navnene blive offentliggjort.

Vi krydser fortsat fingre for omfattende dansk deltagelse.

  • Comments(0)//ipcc.vejrblog.dk/#post15