Mellem Nordpolen og Grønland

Mellem Nordpolen og Grønland

Om projektet

Forskere fra en række danske og grønlandske institutioner og enkelte udenlandske kolleger har i perioden den 14. april til den 6. maj 2009 etableret en forskningslejr på havisen nord for Grønland.

Lejren er et led i det internationale polarår (IPY) og vil fungere som udgangspunkt for en række observationskampagner med henblik på bedre, at kunne forstå observerede ændringer i det arktiske miljø. Den danske og grønlandske del af forskerholdet har oprettet denne blog for løbende at give interesserede et indblik i dagligdagen i lejren. Vores forbindelse med omverdenen, og derfor også denne blog, foregår via iridium-telefon, så vi forventer kun at skrive få daglige indlæg, krydret med et billede i ny og næ. Go' læsning!

Det sidste fra den gamle lejr

Dagbog fra ArktisPosted by Rasmus Tonboe 22 Apr, 2009 09:39:49
Idag bliver de sidste ting hentet fra den gamle lejr og fragtet til den nye lejr. Lejr positionen af den gamle lejr blev identificeret i satellit billedet fra igår kl. 10:45 på 84o 03' 35''N, 27o 54'W og 4 km længere østpå kl. 21.00. Piloten skal derfor lede efter lejren ca. 9km øst for den angivne position her til morgen.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.