Mellem Nordpolen og Grønland

Mellem Nordpolen og Grønland

Om projektet

Forskere fra en række danske og grønlandske institutioner og enkelte udenlandske kolleger har i perioden den 14. april til den 6. maj 2009 etableret en forskningslejr på havisen nord for Grønland.

Lejren er et led i det internationale polarår (IPY) og vil fungere som udgangspunkt for en række observationskampagner med henblik på bedre, at kunne forstå observerede ændringer i det arktiske miljø. Den danske og grønlandske del af forskerholdet har oprettet denne blog for løbende at give interesserede et indblik i dagligdagen i lejren. Vores forbindelse med omverdenen, og derfor også denne blog, foregår via iridium-telefon, så vi forventer kun at skrive få daglige indlæg, krydret med et billede i ny og næ. Go' læsning!

Outreach

Dagbog fra ArktisPosted by Rasmus Tonboe 16 Apr, 2009 20:17:27
Mens andre knokler med at etablere lejren var jeg på Søndergård Skole i Bagsværd hos 2b og fortælle om Nordpolen. Søde børn med mange engagerede spørgsmål, f.eks.: "Hvorfor skal man måle lufttemperaturen i skyggen?" og "Må jeg gerne spille pingvin spil på din computer bagefter?"


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Rasmus Tonboe 16 Apr, 2009 21:57:28

Hej Tore, det gør Ken Borec, der kommer senere en helicopter der skal fragte Gorm og Steffen rundt i det oceanografiske måleprogram. MVH Rasmus

Posted by Tore Sivertsen 16 Apr, 2009 20:32:37

Hej Rasmus. Hvilket selskab flyver Twin Otter for jer deroppe? I operer måske via Canada? Har I også helikopter ude på isen? MVH/Tore - Kapt. Air Greenland