Mellem Nordpolen og Grønland

Mellem Nordpolen og Grønland

Om projektet

Forskere fra en række danske og grønlandske institutioner og enkelte udenlandske kolleger har i perioden den 14. april til den 6. maj 2009 etableret en forskningslejr på havisen nord for Grønland.

Lejren er et led i det internationale polarår (IPY) og vil fungere som udgangspunkt for en række observationskampagner med henblik på bedre, at kunne forstå observerede ændringer i det arktiske miljø. Den danske og grønlandske del af forskerholdet har oprettet denne blog for løbende at give interesserede et indblik i dagligdagen i lejren. Vores forbindelse med omverdenen, og derfor også denne blog, foregår via iridium-telefon, så vi forventer kun at skrive få daglige indlæg, krydret med et billede i ny og næ. Go' læsning!

Rasmus Tonboe

PersonerPosted by Rasmus Tonboe 16 Apr, 2009 11:36:01

Jeg er ansat ved Danmarks Meteorologiske Institut og arbejder til dagligt med satellitkortlægning af havis. På lejren skal jeg måle den termiske udstråling fra isen med to forskellige slags radiometre samtidigt med at sne og is i måleområdet bliver kortlagt i detaljer. Fokus er den gamle og tykke is nord for Grønland der blevet reduceret kraftigt de seneste år. Radiometrene svarer nøje til instrumenter ombord på satelliter og formålet er at udvide mulighederne med allerede eksisterende atellitmålinger.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.