Mellem Nordpolen og Grønland

Mellem Nordpolen og Grønland

Om projektet

Forskere fra en række danske og grønlandske institutioner og enkelte udenlandske kolleger har i perioden den 14. april til den 6. maj 2009 etableret en forskningslejr på havisen nord for Grønland.

Lejren er et led i det internationale polarår (IPY) og vil fungere som udgangspunkt for en række observationskampagner med henblik på bedre, at kunne forstå observerede ændringer i det arktiske miljø. Den danske og grønlandske del af forskerholdet har oprettet denne blog for løbende at give interesserede et indblik i dagligdagen i lejren. Vores forbindelse med omverdenen, og derfor også denne blog, foregår via iridium-telefon, så vi forventer kun at skrive få daglige indlæg, krydret med et billede i ny og næ. Go' læsning!

IPY

Vores forskningPosted by Leif Toudal Pedersen 13 Apr, 2009 21:26:46

Som et led i det Internationale Polarår (IPY) etablerer en række Danske og Grønlandske institutioner i April 2009 en 3-ugers forskningslejr på havisen nord for Grønland. Lejren vil fungere som logistisk platform for en række observationskampagner med henblik på bedre at kunne forstå de observerede ændringer. Lejren udnytter et vejrmæssigt vindue i april, og vil have kapacitet til ca. 20 forskere, et medieteam, samt tilbyde adgang til helikopter og fly så forskerne kan indsamle målinger fra et større område.


Alle de indsamlede målinger indgår i den internationale IPY indsats hvor en række polarforsknings-institutioner fra hele verden laver supplerende/lignende målinger andre steder i det Arktiske ocean.


Ud over de danske programmer på lejren vil et antal udenlandske forskere deltage som et led i det internationale IPY samarbejde.


Lejren er hovedsageligt finansieret af de danske IPY midler.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.