Mellem Nordpolen og Grønland

Mellem Nordpolen og Grønland

Om projektet

Forskere fra en række danske og grønlandske institutioner og enkelte udenlandske kolleger har i perioden den 14. april til den 6. maj 2009 etableret en forskningslejr på havisen nord for Grønland.

Lejren er et led i det internationale polarår (IPY) og vil fungere som udgangspunkt for en række observationskampagner med henblik på bedre, at kunne forstå observerede ændringer i det arktiske miljø. Den danske og grønlandske del af forskerholdet har oprettet denne blog for løbende at give interesserede et indblik i dagligdagen i lejren. Vores forbindelse med omverdenen, og derfor også denne blog, foregår via iridium-telefon, så vi forventer kun at skrive få daglige indlæg, krydret med et billede i ny og næ. Go' læsning!

Leif Toudal Pedersen

PersonerPosted by Leif Toudal Pedersen 13 Apr, 2009 21:13:09
Jeg er civilingeniør med speciale i observation af havis med mikrobølgeinstrumenter. Jeg har adskillige gange gennemført feltkampagner i Grønlandshavet med mikrobølgeradiometermålinger fra fly. Denne gang skal vi lave samme slags målinger fra et stillads på isen så vi meget nøjagtigt kan følge med i mikrobølgesignalernes forandring og samtidig se hvilke forandringer der sker med isen og sneen. Målingerne er vigtige for at vi kan forbedre nøjagtigheden af satellit kortlægning af isen med samme type instrumenter.

Billedet er taget idag med NASA's AMSR mikrobølgeradiometer og viser isforholdene i området omkring det nordlige Grønland. Det er specielt variationerne i de røde områder vi gerne vil forstå bedre.

Billedet er taget igår (12/4) af NASA's mikrobølgeradiometer AMSR. Billedets nuancer afspejler isens alder, således at de blå nyancer fortrinsvis er is fra denne vinter og de gule og røde områder er is der overlevede sidste sommer (gul) eller flere somre før det (rød).


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.