Mellem Nordpolen og Grønland

Mellem Nordpolen og Grønland

Om projektet

Forskere fra en række danske og grønlandske institutioner og enkelte udenlandske kolleger har i perioden den 14. april til den 6. maj 2009 etableret en forskningslejr på havisen nord for Grønland.

Lejren er et led i det internationale polarår (IPY) og vil fungere som udgangspunkt for en række observationskampagner med henblik på bedre, at kunne forstå observerede ændringer i det arktiske miljø. Den danske og grønlandske del af forskerholdet har oprettet denne blog for løbende at give interesserede et indblik i dagligdagen i lejren. Vores forbindelse med omverdenen, og derfor også denne blog, foregår via iridium-telefon, så vi forventer kun at skrive få daglige indlæg, krydret med et billede i ny og næ. Go' læsning!

afgang

Dagbog fra ArktisPosted by Susanne Hanson 08 Apr, 2009 12:30:43

6. april

Så er vi endelig taget afsted. Har lagt emails, kontoret, mobiltelefon, venne rog familie bag mig og er begyndt rejsen mod det endeløse og smukke Arktis. Lige nu sidder jeg i en Airbus på vej over Atlanten og under mig kan jeg se tusindvis af isbjerge. Morten og jeg er på vej til Ottawa, Canada, hvor vi møder Jeremy Wilkinson (SAMS) og vores kok i campen, Sarah Sturges. Vi skal sætte campen op ude på havisen inden de andre bliver hentet ind om en uges tid. Jeg har endnu ikke mødt Sarah personligt - kun over emails. Lige fra jeg ansatte hende har hun arbejde selvstændigt og har arrangeret alt med mad og køkkenudstyr uden at jeg har behøvet at blandet mig med meget andet end at svare på spørgsmål og en underskrift hist og her. Det har været en enorm lettelse i al arbejdet de sidste måneder, så jeg er allerede meget glad for at vi har hende med – og så har hun lovet mig nybagte muffins hver eftermiddag : -)