Mellem Nordpolen og Grønland

Mellem Nordpolen og Grønland

Om projektet

Forskere fra en række danske og grønlandske institutioner og enkelte udenlandske kolleger har i perioden den 14. april til den 6. maj 2009 etableret en forskningslejr på havisen nord for Grønland.

Lejren er et led i det internationale polarår (IPY) og vil fungere som udgangspunkt for en række observationskampagner med henblik på bedre, at kunne forstå observerede ændringer i det arktiske miljø. Den danske og grønlandske del af forskerholdet har oprettet denne blog for løbende at give interesserede et indblik i dagligdagen i lejren. Vores forbindelse med omverdenen, og derfor også denne blog, foregår via iridium-telefon, så vi forventer kun at skrive få daglige indlæg, krydret med et billede i ny og næ. Go' læsning!

Steffen og Gorm

PersonerPosted by Gorm Dybkjær 06 Apr, 2009 14:47:03
Steffen Malskær Olsen siddende og Gorm Dybkjær skubbende.

Steffen Malskær Olsen er oceanograf og ansat ved DMI's Center for Ocean og Is. Til dagligt arbejder Steffen på at forstå og beskrive naturlige og klimatiske ændringer i Nordatlantens dominerende havstrømme. Gorm Dybkjær er ansat som isfysiker og arbejder til dagligt med monitorering af havis på baggrund af satellit data. På GreenArc lejren står Steffen og Gorm for at kortlægge havstrømmene og deres transport af salt, varme og ferskvand i et oceanografisk ukendte område nord for Grønland. Disse målinger vil udgøre en vigtig brik til at forstå det Arktiske Ocean's rolle i klimasystemet og vil stå som en basis for at vurdere fremtidige klimatisk betingende ændringer i områdets havstrømme og deres betydning for det Arktiske havisdække.