Mellem Nordpolen og Grønland

Mellem Nordpolen og Grønland

Om projektet

Forskere fra en række danske og grønlandske institutioner og enkelte udenlandske kolleger har i perioden den 14. april til den 6. maj 2009 etableret en forskningslejr på havisen nord for Grønland.

Lejren er et led i det internationale polarår (IPY) og vil fungere som udgangspunkt for en række observationskampagner med henblik på bedre, at kunne forstå observerede ændringer i det arktiske miljø. Den danske og grønlandske del af forskerholdet har oprettet denne blog for løbende at give interesserede et indblik i dagligdagen i lejren. Vores forbindelse med omverdenen, og derfor også denne blog, foregår via iridium-telefon, så vi forventer kun at skrive få daglige indlæg, krydret med et billede i ny og næ. Go' læsning!

Det sidste fra den gamle lejr

Dagbog fra ArktisPosted by Rasmus Tonboe 22 Apr, 2009 09:39:49
Idag bliver de sidste ting hentet fra den gamle lejr og fragtet til den nye lejr. Lejr positionen af den gamle lejr blev identificeret i satellit billedet fra igår kl. 10:45 på 84o 03' 35''N, 27o 54'W og 4 km længere østpå kl. 21.00. Piloten skal derfor lede efter lejren ca. 9km øst for den angivne position her til morgen.