Mellem Nordpolen og Grønland

Mellem Nordpolen og Grønland

Om projektet

Forskere fra en række danske og grønlandske institutioner og enkelte udenlandske kolleger har i perioden den 14. april til den 6. maj 2009 etableret en forskningslejr på havisen nord for Grønland.

Lejren er et led i det internationale polarår (IPY) og vil fungere som udgangspunkt for en række observationskampagner med henblik på bedre, at kunne forstå observerede ændringer i det arktiske miljø. Den danske og grønlandske del af forskerholdet har oprettet denne blog for løbende at give interesserede et indblik i dagligdagen i lejren. Vores forbindelse med omverdenen, og derfor også denne blog, foregår via iridium-telefon, så vi forventer kun at skrive få daglige indlæg, krydret med et billede i ny og næ. Go' læsning!

Ny lejr

Dagbog fra ArktisPosted by Rasmus Tonboe 20 Apr, 2009 14:38:46
Den heftige vestenstorm der har hærget siden islejren blev etableret fortsætter i de kommende dage. Lejren er derfor pillet ned fra sin oprindelige position og genetableret på havisen lige vest for Kap Morris Jesup på koordinaterne 83.644N, 32.237W. Temperaturen har ligget på ca. -25grader og vinden har været så kraftig at arbejdet selv sagt har været overordenligt vanskeligt.

De forskere der venter i Longyearbyen på Svalbard bliver fløjet til Station Nord og videre ud på den nye lejr i morgen.
Billedet fra i går kl.20.28 viser det nordligste Grønland og den nye lejr position med gult.