Mellem Nordpolen og Grønland

Mellem Nordpolen og Grønland

Om projektet

Forskere fra en række danske og grønlandske institutioner og enkelte udenlandske kolleger har i perioden den 14. april til den 6. maj 2009 etableret en forskningslejr på havisen nord for Grønland.

Lejren er et led i det internationale polarår (IPY) og vil fungere som udgangspunkt for en række observationskampagner med henblik på bedre, at kunne forstå observerede ændringer i det arktiske miljø. Den danske og grønlandske del af forskerholdet har oprettet denne blog for løbende at give interesserede et indblik i dagligdagen i lejren. Vores forbindelse med omverdenen, og derfor også denne blog, foregår via iridium-telefon, så vi forventer kun at skrive få daglige indlæg, krydret med et billede i ny og næ. Go' læsning!

Lejren er fundet

Dagbog fra ArktisPosted by Leif Toudal Pedersen 16 Apr, 2009 21:35:33
Saa er lejren fundet igen. Vi har netop hoert fra eftersoegningsholdet at de er landet paa landingsbanen og at lejren har drevet ca. 29 kilometer siden de forlod den for 2 dage siden.
Dagens foerste satellitbillede viser lejren paa 84.274N 34.211W.
Jeg sidder paa den Canadiske Alert base og skriver denne meddelelse paa en computer uden danske bogstaver. Derfor den sjove stavemaade :-)