Mellem Nordpolen og Grønland

Mellem Nordpolen og Grønland

Om projektet

Forskere fra en række danske og grønlandske institutioner og enkelte udenlandske kolleger har i perioden den 14. april til den 6. maj 2009 etableret en forskningslejr på havisen nord for Grønland.

Lejren er et led i det internationale polarår (IPY) og vil fungere som udgangspunkt for en række observationskampagner med henblik på bedre, at kunne forstå observerede ændringer i det arktiske miljø. Den danske og grønlandske del af forskerholdet har oprettet denne blog for løbende at give interesserede et indblik i dagligdagen i lejren. Vores forbindelse med omverdenen, og derfor også denne blog, foregår via iridium-telefon, så vi forventer kun at skrive få daglige indlæg, krydret med et billede i ny og næ. Go' læsning!

paa vej

Dagbog fra ArktisPosted by Susanne Hanson 16 Apr, 2009 14:10:38
Saa er det nu! endelig har vinden lagt sig og nu tager Morten E. Christensen, Jeremy Wilkinson, Sarah Sturges og jeg ud for lede efter campen. Den er nemlig drevet mere end 21km siden vi sidst var der. Vi haaber at faa lejren op og koerer i dag og saa henter vi de andre ind i morgen. Naeste gang vi skriver, vil vi skrive fra campen over skyfil som er en slags email over Iridium - vi haaber det kommer til virke!