Mellem Nordpolen og Grønland

Mellem Nordpolen og Grønland

Om projektet

Forskere fra en række danske og grønlandske institutioner og enkelte udenlandske kolleger har i perioden den 14. april til den 6. maj 2009 etableret en forskningslejr på havisen nord for Grønland.

Lejren er et led i det internationale polarår (IPY) og vil fungere som udgangspunkt for en række observationskampagner med henblik på bedre, at kunne forstå observerede ændringer i det arktiske miljø. Den danske og grønlandske del af forskerholdet har oprettet denne blog for løbende at give interesserede et indblik i dagligdagen i lejren. Vores forbindelse med omverdenen, og derfor også denne blog, foregår via iridium-telefon, så vi forventer kun at skrive få daglige indlæg, krydret med et billede i ny og næ. Go' læsning!

Naja Mikkelsen

PersonerPosted by Naja Mikkelsen 14 Apr, 2009 10:29:33


Naja Mikkelsen er maringeolog og ansat som seniorforsker ved Danmarks og Grønlands Geologiske Undersøgelse (GEUS) , hvor hun arbejder med klimaændringer i Arktis. Under GreenArc projektet vil hun sammen med John Boserup optage sedimentkerner fra havbunden, for at tilvejebringe information om tidligere tiders klima- og miljø.