Mellem Nordpolen og Grønland

Mellem Nordpolen og Grønland

Om projektet

Forskere fra en række danske og grønlandske institutioner og enkelte udenlandske kolleger har i perioden den 14. april til den 6. maj 2009 etableret en forskningslejr på havisen nord for Grønland.

Lejren er et led i det internationale polarår (IPY) og vil fungere som udgangspunkt for en række observationskampagner med henblik på bedre, at kunne forstå observerede ændringer i det arktiske miljø. Den danske og grønlandske del af forskerholdet har oprettet denne blog for løbende at give interesserede et indblik i dagligdagen i lejren. Vores forbindelse med omverdenen, og derfor også denne blog, foregår via iridium-telefon, så vi forventer kun at skrive få daglige indlæg, krydret med et billede i ny og næ. Go' læsning!

Telemåling

Vores forskningPosted by Leif Toudal Pedersen 13 Apr, 2009 21:21:38

DMI og DTU vil gennemføre et valideringsprogram for satellitmålinger. Vi vil i detaljer måle is/sne- overfladens struktur og sammensætning, dens infrarøde udstråling samt dens mikrobølgestråling for bedre at forstå de forandringer vi ser i satellitmålingerne i disse år.

Næste år sender den Europæiske rumorganisation ESA CRYOSAT satellitten i omløb. Et af satellittens formål er at måle ændringer i havisens tykkelse. DTU og DMI vil foretage en række målinger fra fly og på isen som forberedelse til analyse af satellittens data.