Mellem Nordpolen og Grønland

Mellem Nordpolen og Grønland

Om projektet

Forskere fra en række danske og grønlandske institutioner og enkelte udenlandske kolleger har i perioden den 14. april til den 6. maj 2009 etableret en forskningslejr på havisen nord for Grønland.

Lejren er et led i det internationale polarår (IPY) og vil fungere som udgangspunkt for en række observationskampagner med henblik på bedre, at kunne forstå observerede ændringer i det arktiske miljø. Den danske og grønlandske del af forskerholdet har oprettet denne blog for løbende at give interesserede et indblik i dagligdagen i lejren. Vores forbindelse med omverdenen, og derfor også denne blog, foregår via iridium-telefon, så vi forventer kun at skrive få daglige indlæg, krydret med et billede i ny og næ. Go' læsning!

Vores bagage er vaek igen

Dagbog fra ArktisPosted by Susanne Hanson 13 Apr, 2009 04:09:21


9. april

Efter vi har gennemsøgt det meste af Resolute i går aftes, må vi erkende, at vores radar, trods al vores arbejde de 2 foregående dage, ikke er kommet med op. ARGH! Så dagen går – igen - med at hænge i røret og snakke med gud og hver mand. Vi skulle have været fløjet videre med vores Twin til CFS Alert i dag, men vi beslutter os for at prøve at presse på for at få vores radar op og vente på den, hvis den kan komme med på aftenflyveren.

Dagens eneste adspredelse er en kort tur ned til selv Resolute Bay som ligger ca 7 km fra lufthavnen, hvor vi bor. Der er en del isbjørne i området i øjeblikket og en fanger vil rigtig gerne vise os sin nylig nedlagte og nu flåede isbjørn. Den ser lidt uvirkelig ud som den ligger der på slæden helt stivfrossen – og meget lille uden den kæmpe hvide pels.