Mellem Nordpolen og Grønland

Mellem Nordpolen og Grønland

Om projektet

Forskere fra en række danske og grønlandske institutioner og enkelte udenlandske kolleger har i perioden den 14. april til den 6. maj 2009 etableret en forskningslejr på havisen nord for Grønland.

Lejren er et led i det internationale polarår (IPY) og vil fungere som udgangspunkt for en række observationskampagner med henblik på bedre, at kunne forstå observerede ændringer i det arktiske miljø. Den danske og grønlandske del af forskerholdet har oprettet denne blog for løbende at give interesserede et indblik i dagligdagen i lejren. Vores forbindelse med omverdenen, og derfor også denne blog, foregår via iridium-telefon, så vi forventer kun at skrive få daglige indlæg, krydret med et billede i ny og næ. Go' læsning!

Resolute Bay

Dagbog fra ArktisPosted by Susanne Hanson 13 Apr, 2009 04:06:47

8 april

Vi lander i -18ºC og en glødende rød solnedgang med en kæmpe helo omkring. Vi er tilbage i Arktis – i Resolute Bay.

Vi har lejet en Twin Otter fra Ken Borek som vi skal flyve med de næste 4 uger. Ken Borek har de bedste piloter til at lande på havisen og de 2 piloter, Wally (kaptajn) og Randy (co-pilot), og mekanikeren, Ewan, som vi møder på Hotellet Narwhale In virker perfekte til jobbet. Virkelig rare fyre med et glimt i øjet og en god energi indbyrdes som bare gerne vil i gang. Det skal nok blive sjovt!