Mellem Nordpolen og Grønland

Mellem Nordpolen og Grønland

Om projektet

Forskere fra en række danske og grønlandske institutioner og enkelte udenlandske kolleger har i perioden den 14. april til den 6. maj 2009 etableret en forskningslejr på havisen nord for Grønland.

Lejren er et led i det internationale polarår (IPY) og vil fungere som udgangspunkt for en række observationskampagner med henblik på bedre, at kunne forstå observerede ændringer i det arktiske miljø. Den danske og grønlandske del af forskerholdet har oprettet denne blog for løbende at give interesserede et indblik i dagligdagen i lejren. Vores forbindelse med omverdenen, og derfor også denne blog, foregår via iridium-telefon, så vi forventer kun at skrive få daglige indlæg, krydret med et billede i ny og næ. Go' læsning!

Ottawa

Dagbog fra ArktisPosted by Susanne Hanson 13 Apr, 2009 04:04:07


7 april

Vores backup dag i Ottowa bliver præcis så krævende som jeg har frygtet. Jetlag jager os alle ud af fjerene tidligt. Efter en tur i Mountain Equipment Coop og Canadian Tires fylder vi en taxi til bristepunktet med alt fra en slæde til radaren, snesko, soveposer, mugs og hvad vi nu ellers hver især har på to-do listen. Eftermiddagen bruger Jeremy og jeg på hotelværelset hængende i hver sin telefon, mens vi prøver at få en bøje (sendt fra Madrid af Pedro i sidste øjeblik) + vores nyindkøbte radar gennem tolden i Ottawa. Desuden når DHL undervejs at mistet en af kasserne - igen. Det er lidt af et mareridt og alt falder først på plads i de sidste minutter efter lukketid. Lettede mødes vi med Sarah, som lige er kommet ind fra Wyoming, kun for at finde ud af, at hun har mistet al sin personlige bagage i Chicago. Så vi går i seng vel vidende, at i morgen skal vi bruge en del energi og andre menneskers velvilje på at finde Sarah’s bagage, få vores alt i alt 450kg ’hånd’bagage tjekket ind og få det med hele vejen op til Resolute Bay med en total fuld flyver.